Zpět na blog
Poslouchej na Spotify
Poslouchej podcast Mindset Upgrade na Youtube
Poslouchej na Apple podcasts
Poslouchej na Google Podcasts

Jestli na některé z platforem nemůžete novou epizodu najít, zaklikněte si odběr, ať na vás vyskočí ihned, jakmile bude k dispozici – distribuce (obzvlášť na Apple Podcasts) někdy trochu trvá.

Zvuk má obrovskou schopnost ladit nás a pracovat s našimi emocemi, ať už si pustíme svůj oblíbený playlist, u kterého se zcela rozpustíme, nebo se ponoříme přímo do hraní na hudební nástroj a neřešíme v tu chvíli nic jiného než radost z přítomnosti. To, že má zvuk sílu, pro vás tedy nebude nic nového, ale podle mě je skvělé vědět, jak se zvukem pracovat vědoměji a jak využívat všechny jeho možnosti pro náš osobní rozvoj a růst.

Zvuk má totiž kromě jiného schopnost nás uvolňovat, čistit, léčit, transformovat, rozšiřovat naše vědomí a vést nás na naší cestě – a o tom všem si budeme společně s mojí přítelkyní Luci povídat ve zvukových lázních Dajána s jejich zakladateli Danem a Janou. Pro velký úspěch tedy opět rozhovor mezi osmi očima 🙂

Nechtěli jsme si ale o zvuku jen povídat, a tak jsme Dana a Janu poprosili, aby nám rovnou zahráli. V rozhovoru uslyšíte představení jednotlivých nástrojů, které využívají při svých workshopech a muzikoterapiích.

Nemusíte o zvuku nebo hudebních nástrojích vědět vůbec nic, jen se nechte unášet na zvukových vlnách tohoto podcastu a nástrojů, které v něm zazní. A že jich bude dost! Uslyšíte koshi zvonek, rezonanční lehátko, sundrum, dešťovou hůl a 6 dalších nástrojů, takže se pohodlně usaďte a nalaďte a jdeme na to!

P.S.: Zvuková relaxace je krásným dárkem pro vaše blízké. Na dajanapraha.cz/kramek najdete dárkové poukazy třeba k Vánocům 🙂

Přeskočte na to, co vás zajímá:

[02:00] Úvodní znělka na koshi zvonek
[5:18] Jak vznikly zvukové lázně Dajána a co vše se v nich odehrává?
[13:05] Jak se přístup k hudbě prolíná s přístupem k životu
[14:20] Účinky hudby na naše životy
[17:50] Hudba jako meditace
[20:20] Rozpouštění těla i mysli na rezonančním lehátku
[27:15] UFO! Létající talíř “sundrum” v akci
[29:10] Léčivé alikvótní tóny a zvuky přírody
[32:30] Zvuky pralesa ve vašem obýváku a snazší usínání s dešťovou holí
[37:15] Vnímají ženy a muži zvuky rozdílně? O jemnosti.
[41:50] O jemnosti zvuku a rozkladu těla i emocí gongem
[45:25] Může si člověk sám sobě dělat muzikoterapii?
[47:55] Hrát umí každý
[50:00] Uzemňující síla didgeridoo
[01:00:20] Tibetská mísa
[01:03:45] Šamanské bubny a djembe
[01:15:45] Využití záměru
[01:17:00] Ukázka šamanského bubnování a indiánské flétny šijotanky
[01:20:00] Myšlenky na závěr a pozvánka na 10leté výročí

 

 

Připojte se k více než 5 000 odběratelům mého pátečního Mindset Newsletteru. Jednou za 14 dní získáte 5 praktických tipů pro váš seberozvoj.

optin form

Nech to jít:
3 týdny k emoční svobodě

Aktuálně můžete projít mým novým online kurzem práce s emocemi. Propustíte usazené emoce z minulosti, naučíte se zvládat emoční vlny, více přijímat sebe a své emoce a uvolníte se do života ve větší lehkosti, radosti a emoční vyrovnanosti.

Vít Aora

MINDSET NEWSLETTER

Přidejte se k více než 5 tisícům lidí a odebírejte můj 14denní páteční Mindset Newsletter. Sdílím v něm vždy 5 krátkých tipů pro nastavení mysli, zkvalitnění života a skutečné sebepoznání.

Navíc vám zdarma pošlu jednu z mých nejoblíbenějších vedených meditací Energetický restart, která vám pomůže se za 11 minut kdykoliv přeladit do klidu a pohody.

formulář