Zpět na blog
[soundcloud id=’589349367′ height=’false’]
Výhra, výhra, výhra.

Tak začíná mé ideální ráno.

Je dokázané, že mozek je nejvíce otevřen novým podnětům a nejvíce se učí během prvních desítek minut po probuzení. Stejně tak na nás má velký vliv to, jak trávíme (přibližně) 20 minut před usnutím.

Proto svůj den rád začínám co nejpozitivněji a snažím se hned ráno získat několik “malých výher”, které celý den vykopnou správným směrem.

Jsem fandou Aubreyho Marcuse, autora knihy Own the Day, Own Your Life. Zapůsobil na mě jeho příspěvek na Instagramu, ze kterého vytáhnu poslední odstavec:

“Whatever you practice more – whether that’s quitting or overcoming resistance – you will master.”

To, co trénujete více – ať už je to vzdávání se nebo překonávání odporu –  ovládnete.

Proto vím, že vždy, když se vzdávám – když je cvičení těžké, postel příliš pohodlná, sušenka neodolatelně lákavá, když místo schodů přivolám výtah – zlepšuji se v prohrávání a vzdaluji se od svých snů.

Kdykoliv překonám odpor, když se hecnu a zvládnu to, přeprogramovávám se naopak na mód vyhrávání. Všechny další výzvy se tak postupně stávají jednodušší a já se posouvám vpřed.

Teď je řada na vás

Hecněte se a udělejte dnes krok správným směrem. A zítra další krok. A poté další. Zanedlouho se ocitnete tam, kam míříte. (Proto si dobře rozmyslete, kam míříte.)

Začněte den výhrou.

  • Vstaňte z postele ihned, jakmile se vzbudíte.
  • Dejte si studenou sprchu.
  • Zopakujte si svou vizi.
  • Vemte schody, ne výtah.
  • Když spěcháte, zpomalte.
  • Zalejte kytku.
  • Přečtěte si několik stran knihy.
  • Usmějte se, když se vám něco nepovede.

Připojte se k více než 5 000 odběratelům mého pátečního Mindset Newsletteru. Jednou za 14 dní získáte 5 praktických tipů pro váš seberozvoj.

optin form

Nech to jít:
3 týdny k emoční svobodě

Aktuálně můžete projít mým novým online kurzem práce s emocemi. Propustíte usazené emoce z minulosti, naučíte se zvládat emoční vlny, více přijímat sebe a své emoce a uvolníte se do života ve větší lehkosti, radosti a emoční vyrovnanosti.

Vít Aora

MINDSET NEWSLETTER

Přidejte se k více než 5 tisícům lidí a odebírejte můj 14denní páteční Mindset Newsletter. Sdílím v něm vždy 5 krátkých tipů pro nastavení mysli, zkvalitnění života a skutečné sebepoznání.

Navíc vám zdarma pošlu jednu z mých nejoblíbenějších vedených meditací Energetický restart, která vám pomůže se za 11 minut kdykoliv přeladit do klidu a pohody.

formulář