Zpět na blog

Epizodu můžete poslechnout těmito způsoby:

Poslouchej na Spotify
Poslouchej podcast Mindset Upgrade na Youtube
Poslouchej na Apple podcasts
Poslouchej na Google Podcasts

A o čem to dnes je?

V této jubilejní 30. epizodě, která uzavírá první sezónu podcastu Mindset Upgrade, si povídám se zakladateli projektu X-Challenge – s Mikym Škodou, Petrem Oliverem a Matoušem Vinšem – o hodnotách, cílech a vizích.

„Podle mě ta nejdůležitější věc, kterou by člověk v životě měl dělat, je se za každou cenu snažit poznat sám sebe.“ – Petr Oliver

 

🎧 V rozhovoru uslyšíte:

  • Co je to X-Challenge, jak tento projekt přispívá světu a jak díky němu můžete obohatit svůj život i vy.
  • Petr sdílí, proč je podle něho nejdůležitější věc na světě poznávat sám sebe a jak využít tmy a Nicnedělání k sebepoznání.
  • Miky mluví o zvídavosti jako o základním semínku žití a o tom, proč podle něj nejde najít smysl života.
  • Matouš nabízí svůj pohled na dlouhověkost a proč to není o tom žít co nejdéle, ale co nejkvalitněji a co je to ve skutečnosti láska.
  • Téma cílů – jestli si je nastavovat nebo ne, jak na ně přijít, jak s nimi pracovat, jak moc se v životě snažit dosahovat svých snů a které sny za to stojí a které ne.
  • Nástrahy dnešní doby a jak z ní vytěžit maximum.
  • Co je to životní šeď a jak se z ní vytrhávat a obohatit svůj život o nová dobrodružství.

Cílem našeho povídání je vás inspirovat. V této době na přelomu roků, kdy mnozí bilancují své životy, odpočívají, načerpávají energii a přemýšlí, kam se ubírat příští rok, vám chceme poskytnout nové nápady, podněty a aha momenty, abyste si třeba přišli na to, co v životě opravdu chcete a jaké cíle si dát na příští rok.

I pokud posloucháte už v roce 2022, možná vás tenhle díl nasměruje novými cestami nebo vás naopak utvrdí v tom, že jste na správné cestě. Případně vám třeba ukáže i jen drobné nové možnosti, jak svůj život ještě více vyladit.

Je to krásný a hluboký rozhovor, ve kterém si podle mě každý najde to svoje, tu svojí kapku inspirace, ten svůj vlastní aha moment. Přeji vám příjemný poslech a také ten nejkrásnější vstup do roku 2022!

„Já se v podstatě snažím nad vším přemýšlet v kontextu toho, co můžu ostatním a sobě přinést dobrýho. To je podle mě láska.“ – Matouš Vinš

„Jak říká Arnošt Lustig, co jsou ty věci, které ze mě udělají krásného člověka a z mého života krásný život? To jsou ty sny a cíle, které podle mě stojí za to.“ – Petr Oliver

„Baví mě vnímat obrovskou naději a potenciál světa, který tu je. Máme nejvíc volného času, nejvíc prostředků, máme se objektivně strašně dobře, ale subjektivně ne. S tím se ale dá pracovat a tenhle potenciál v lidech otevírat a rozvíjet.“ – Miky Škoda

 

Odkazy:

Líbí se vám naše tvorba?

Nově nás můžete podpořit na Patreonu a k tomu získat exkluzivní bonusy.

Jestli vás tento podcast baví a přináší vám do života hodnotu nebo jen chcete podpořit naši tvorbu, jděte na www.patreon.com/luciavita a vyberte si jednu ze tří úrovní odměn. Virtuálně nás tak pozvete na čaj a získáte bonusy, které jinde nenabízíme. 😇🍵🙏 Moc děkujeme!

Vybrat odměnu 💎

Připojte se k více než 5 000 odběratelům mého pátečního Mindset Newsletteru. Jednou za 14 dní získáte 5 praktických tipů pro váš seberozvoj.

optin form

Nech to jít:
3 týdny k emoční svobodě

Aktuálně můžete projít mým novým online kurzem práce s emocemi. Propustíte usazené emoce z minulosti, naučíte se zvládat emoční vlny, více přijímat sebe a své emoce a uvolníte se do života ve větší lehkosti, radosti a emoční vyrovnanosti.

Vít Aora

MINDSET NEWSLETTER

Přidejte se k více než 5 tisícům lidí a odebírejte můj 14denní páteční Mindset Newsletter. Sdílím v něm vždy 5 krátkých tipů pro nastavení mysli, zkvalitnění života a skutečné sebepoznání.

Navíc vám zdarma pošlu jednu z mých nejoblíbenějších vedených meditací Energetický restart, která vám pomůže se za 11 minut kdykoliv přeladit do klidu a pohody.

formulář