Zpět na blog

Epizodu podcastu si můžete poslechnout těmito způsoby:

Poslouchej na Spotify
Poslouchej podcast Mindset Upgrade na Youtube
Poslouchej na Apple podcasts
Poslouchej na Google Podcasts

A o čem to dnes je?

Vítejte v podcastu Svojí cestou! Spousta lidí se v životě cítí ztraceně. My ale věříme, že každý může najít svoji jedinečnou životní cestu, se kterou je plně v souladu, a touto cestou se vydat. Nahráváme rozhovory s lidmi, kteří nás inspirují přemýšlet o věcech jinak, než je běžné, a žít podle svých vlastních pravidel.

V životech většiny z nás se střídají dvě období:

Období Plna, kdy máme spoustu energie, tvoříme, žijeme naplno, užíváme si rozkvětu našich životů a jsme v takovém jednom velkém nádechu.

A poté také období Prázdna, kdy se stahujeme ze světa, noříme se hluboko do sebe a jsme v útlumu, aby se poté zase něco nového mohlo zrodit. Jsme v období výdechu.

Někdo tato období a jejich střídání prožívá v menší intenzitě, někdo ve větší.

V dnešní 43. epizodě si povídáme s Alicí Kirš a Davidem Kirš, kteří tyto kontrasty plno-prázdna pociťují ve svých životech hodně silně a přinesla jim opravdu hluboká životní uvědomění jak na osobní rovině, tak na té partnerské.

David a Alice Kirš

Alice je autorka knih 17 tváří ženy a nového titulu Plno-Prázdno. Je také zakladatelkou dnes již ukončeného projektu Ženy ženám, kterým během 7 let prošlo přes 100 tisíc žen. Jednou z jejích vášní je komunikace se zvířaty a nyní se zabývá odemykáním lidského potenciálu skrze tzv. Chakradance.

Alice Kirš kniha Plno-Prázdno

David je podnikatel, vizionář a investor. Založil aplikace SmartEmailingFapi a je spolumajitelem projektu Mioweb. Je také spíkr a lektor, tvůrce online kurzů, pořadatel seminářů a živých konferencí.

V rozhovoru uslyšíte:

  • Jak probíhala desetiletá fáze nádechu (období Plna) Alice
  • Jak Alice odkládala své ženské role a učila se dovolovat si dělat Nic
  • Období úplného prázdna: Jak s tím Alice pracovala a o promluvách s Bohem
  • Jak obdobím prázdna projít v partnerství spolu a s porozuměním (o důležitosti samoty a průvodců)
  • Co pro Davida znamená „být v klidu” – o aktivních letech, rychlosti a dělání a následném přechodu do fáze výdechu
  • Davidův boj se špatnými pocity, strachy, hlubokými emočními projevy a jejich prožívání, o pokoře, odevzdání se a bolesti
  • O prostoru bez myšlenek, o opravdovém tichu v nás, o filmu života
  • Davidova promluva o tom, jak se vše neustále proměňuje a my jsme tím, kdo to pozoruje. O jeho pocitech štěstí a naplnění, spočinutí v sobě a v tichu.
  • Proč je důležité mít soucit sám se sebou
  • Pobyt ve tmě – jaké bylo zúčastnit se ho nejprve každý sám za sebe a poté dohromady
  • Zrod knihy „Světlo ve tmě”
  • Davidův projekt/prostor/klub „V klidu”
  • O tom, proč nechávat věci dít a o nových začátcích

Ufff… je to opravdu silný a hluboký rozhovor a jsme oba s Luci zvědaví, jak se dotkne vás.

Myslíme, že obzvlášť, jestli zrovna prožíváte období prázdna a hledáte hlubší životní smysl, vám tento rozhovor může přinést opravdu hodně.

Přejeme vám obohacující poslech a radost z životních kontrastů!

 

 

Připojte se k více než 5 000 odběratelům mého pátečního Mindset Newsletteru. Jednou za 14 dní získáte 5 praktických tipů pro váš seberozvoj.

optin form

Nech to jít:
3 týdny k emoční svobodě

Aktuálně můžete projít mým novým online kurzem práce s emocemi. Propustíte usazené emoce z minulosti, naučíte se zvládat emoční vlny, více přijímat sebe a své emoce a uvolníte se do života ve větší lehkosti, radosti a emoční vyrovnanosti.

Vít Aora

MINDSET NEWSLETTER

Přidejte se k více než 5 tisícům lidí a odebírejte můj 14denní páteční Mindset Newsletter. Sdílím v něm vždy 5 krátkých tipů pro nastavení mysli, zkvalitnění života a skutečné sebepoznání.

Navíc vám zdarma pošlu jednu z mých nejoblíbenějších vedených meditací Energetický restart, která vám pomůže se za 11 minut kdykoliv přeladit do klidu a pohody.

formulář