Zpět na blog

Druhé vydání Detoxu hlavy se vyprodalo a ani tentokrát mi to nedalo před dotiskem neudělat „pár“ změn a úprav. Ve výsledku je z toho prakticky nová kniha.

Částečně si dělám srandu, částečně ne – aktualizací je opravdu mnoho a mám radost, že je na světě zase o značný kus vytříbenější příručka vnitřního klidu.

Zde je předmluva k novému vydání, kde přirovnávám náš život k zahradě, o kterou je třeba se starat – ani málo, ani moc. Tak akorát! Pak se zelená a prosperuje. V závěru článku je uveden seznam změn v novém vydání.

Předmluva ke 3. vydání Detoxu hlavy

Tuto knihu jsem začal psát na jaře roku 2021 a v létě roku 2022 její výtisky poprvé vyjely z tiskárny. V ruce držíte již třetí vydání Detoxu hlavy. Oproti prvnímu se značně liší – některé sekce jsem vytříbil a uhladil, jiné jsem smazal a nahradil novými.

Celý vesmír se v každém momentu proměňuje. Stejně tak se v průběhu času měním i já a vyvíjí se to, co považuji za podstatné. Jak se to promítá do aktuálního vydání Detoxu hlavy?

Detox hlavy

Největší přínos knih podle mě není samotné předávání informací ani poskytnutí praktických návodů, jak tyto informace využít v životě. Obě tyto věci Detox hlavy sice nabízí, jsou to ale jen způsoby, jak čtenáře navést k jádru věci – odhalit štěstí, které je nám všem vlastní. Oprostit se od nahromaděných programů a poznat Sebe ve své ryzí záři a podstatě. Zjistit, že vše, co potřebujeme ke štěstí, už máme.

Aby to ale neznělo pouze jako prázdná fráze a mohli jsme v tomto vědomí opravdu spočívat, musíme se vydat na cestu hlubokého sebepoznání. Tato cesta se stala mojí životní vášní a prioritou.

mlha v kopcích

Náš život si rád představuji jako zahradu. Každá zahrada má potenciál být nádhernou, zelenající se a prosperující zahradou, zároveň však podléhá nepříznivým vlivům – roste v ní plevel a hromadí se na ní spadané listí zakrývající její záři.

Naší prací je o svoji zahradu hezky pečovat a vytrvale onu hromadu listí shrabávat. Čím důslednější zahradníci jsme, tím lépe se zahradě – našemu životu – daří.

Kostarika Shala Sol

Každá naše akce je jako zasazení semínka, které vyklíčí v určitý druh rostliny v závislosti na tom, zda daná akce byla prospěšná, nebo škodlivá. Když se o zahradu důsledně a s chutí staráme, začíná se projevovat její plný potenciál a obdarovává nás květinami krásných barev a plody na vět- vích ovocných stromů.

O zahradu ale není dobré pečovat příliš a neustále se strachovat, zda je v pořádku. Přelité rostliny uhnívají a na krátko zastřižené keře se mohou dlouho vzpamatovávat z příliš intenzivního zásahu. Naším úkolem je najít vhodnou míru zapojení a umožňovat zahradě, aby se vyvíjela svým vlastním tempem. Povolit snahu vše kontrolovat a urychlovat a uvolnit se do jiného vnímání času, než nabízí naše hodinky.

Vít Aora kontemplace v houpací síti

Jak dále a dále shrabáváme listí a uvolňujeme se do bytí v přítomnosti, tím krásněji se máme.

V této knize naleznete příležitosti k opečování vaší zahrady života a rozpuštění vrstev mysli (shrabání listí), které vám bránily prožívat štěstí tady a teď. Toto třetí vydání Detoxu hlavy vám pomůže ještě lépe se spojit s esencí lehkosti bytí a umožňování přirozeného toku lásky a radosti. Jde o velkou sadu praktických tipů, které samy o sobě sice nejsou tím, co vám přinese naplnění budou ale vaší podporou ve vědomém zahradničení.

Ať vás Detox hlavy inspiruje.

A co je ve 3. vydání nového?

  • Ke knize jsem nahrál novou úvodní vedenou meditaci Ponor do ticha. Obdržíte ji k nákupu. Pomůže vám se kdykoliv spojit s vnitřním místem přijetí a míru, kde neexistují žádné problémy a kde se zcela přirozeně – silou bytí v přítomnosti – dostáváme do klidu a harmonie.
  • Hlavní obsah knihy nyní začíná technikou Vysypání hlavy. Jde o způsob, jak vyprázdnit svoji pomyslnou sklenici mysli, aby měly všechny další seberozvojové kroky větší účinnek.
  • K devíti Principům čisté mysli přibyl desátý – přítomnost uvolňuje. Integrace těchto deseti principů do svého života výrazně podpoří váš dlouhodobý vnitřní klid.
  • Zvýšil jsem důraz na dovednost všímavosti a její rozvoj. Je to základní (a často dostačující) podmínka jakékoliv změny.
  • Řada aktualizací potkala kapitolu o meditaci. Je kladen větší důraz na nalezení svého PROČ a více jsem vyzdvihl meditaci v chůzi.
  • Sedmá kapitola prošla největšmi úpravami. Z Emoční inteligence je nyní Emoční navigace, odpadlo mnoho pojmů, které mohly být vnímány příliš ezotericky a přibyly zcela nové texty a postupy pro vědomou a funkční práci s emocemi vycházející z toho nejpodstatnějšího, co také sdílím ve svém kurzu Nech to jít. Kapitola nyní vede k mnohem hlubšímu přijetí sebe a všeho, co se v našem životě odehrává.
  • Drobné úpravy proběhly i v kapitole 25 + 1 technika pro očistu a vyladění.
  • V kapitole Intenzivní očistné výzvy jsem už konečně mohl posdílet svoji zkušenost s pěší poutí Camino de Santiago. Radost. 🙂

Budu rád za vaše zpětné vazby. Napište, jak se vám kniha líbí a zda jste si pořídili nové vydání.

Přeji vám nádherné dny a spokojenost s tím, co je tady a teď!

Termín podzimního skupinového kurzu meditace vypsán!

Rozpusť se – online kurz meditace pro vnitřní klid

V listopadu proběhne 3týdenní online kurz meditace. Tentokrát bude omezený počet míst, tak pokud se chcete zúčastnit, přihlaste se zde na čekací list a obdržíte zprávu, jakmile se spustí registrace.

Pokud se zde nezobrazil formulář, přenačtěte stránku nebo mi napište na vit@aoravit.cz.

Jakých 6 kroků vede k čisté a uvolněné mysli?

V rychlém životním tempu se můžeme často ztratit. Naše mysl je neustále bombardována informacemi, povinnostmi a vším možným rozptylováním. Z takového místa stresu a spěchu pak nevidíme, že k obnově naší fyzické i mentální pohody vedou často jednoduché kroky.

Chcete se každý den cítit klidněji, vyrovnaněji a více sami sebou? Vytvořil jsem pro vás zdarma online workshop 6 KROKŮ K DETOXU HLAVY.

6 kroků k detoxu hlavy webinář workshop jak na čistou mysl

V tomto 32minutovém video-workshopu se dozvíte:

🍃 Proč vůbec potřebujeme detox hlavy (a co to je)
☀️ 6 klíčových uvědomění a Aha momentů na cestě seberozvoje, díky nimž žiji šťastněji a uvolněněji (a vy můžete také)
🌅 Konkrétní akční kroky a praktické tipy, které vás zavedou k dlouhodobě čisté mysli a které můžete začít dělat už dnes
🧘🏻‍♂️ Jak si vyčistit hlavu a kompletně projasnit život za 42 dní

Pokud se zde nezobrazil formulář, přenačtěte stránku nebo mi napište na vit@aoravit.cz.
Vít Aora

CHCETE TIPY PRO VNITŘNÍ KLID?

Přidejte se k více než 6 tisícům lidí a odebírejte MINDSET NEWSLETTER. Sdílím v něm vždy 5 krátkých tipů pro nastavení mysli, zkvalitnění života a skutečné sebepoznání.

🎁 Jako bonus získáte moji oblíbenou vedenou meditaci Energetický restart, která vám pomůže se za 11 minut kdykoliv přeladit do klidu lepší nálady.

formulář