Zpět na blog

Epizodu podcastu si můžete poslechnout těmito způsoby:

Poslouchej na Spotify
Poslouchej podcast Mindset Upgrade na Youtube
Poslouchej na Apple podcasts
Poslouchej na Google Podcasts

A o čem to dnes je?

Vítejte v podcastu Svojí cestou! Spousta lidí se v životě cítí ztraceně. My ale věříme, že každý může najít svoji jedinečnou životní cestu, se kterou je plně v souladu, a touto cestou se vydat. Nahráváme rozhovory s lidmi, kteří nás inspirují přemýšlet o věcech jinak, než je běžné, a žít podle svých vlastních pravidel.

Adam Dostál je zakladatelem společnosti GRIG (grig.cz s kuponem „svojicestou“ získáte 15% slevu na celý hmyzí sortiment), která se zabývá výrobou potravin z jedlého hmyzu. 🦗

Založil také startup Larvaa, který likviduje organický odpad, ze kterého vytváří nový zdroj proteinu.

Adam Dostál Grig.cz podcast Svojí cestou Vít Aora hmyz jako jídlo budoucnosti a vášeň v podnikání

Na to, kolik mu je let, je minimálně v byznysových měřitkách hodně úspěšný – a energie a vášně do podnikání i života celkově má víc než dost.

Povídáme si o tom, jaké byly jeho podnikatelské začátky, co by poradil těm, kteří s podnikáním začínají, a jak Adam rozpracoval přes 300 podnikatelských nápadů.

Ptám se ho ale i na to, jaké výzvy ho potkaly v posledních letech a čím se můžou inspirovat lidi, kteří už podnikají delší dobu.

„Firma je živý organismus – žije, dýchá, není to robot, který dělá přesně to, co chceš, je to ekosystém, který je v některých věcech hodně citlivý.“ – Adam Dostál

Bavíme se o tom, jak se Adam dostal k práci s hmyzem (a jak dopadla kobylka na letním táboře), jestli je hmyz potravinou budoucnosti a jaké jsou benefity cvrččího proteinu. Zajímá mě i „humánnost“ hmyzího průmyslu.

A protože úspěch v podnikání (ale i v jakékoliv jiné kariéře) z velké části stojí na tom, jak se my sami každý den cítíme, nedalo mi to a ptal jsem se i na témata jako jsou:

  • práce s energií, se stresem a s pozorností,
  • denní rituály, 🌳
  • produktivita,
  • důležitost toho, kým jsme obklopeni,
  • posouvání svých hranic,

a další oblasti osobního rozvoje.

Přeju vám obohacující poslech a těším na vaše ohlasy!

 

Odkazy:

 

„Není třeba na všechno tak spěchat. Ve chvíli, kdy člověk až moc spěchá a na všechno tlačí, tak zjistí, že toho dělá hrozně moc najednou a vlastně nedělá nic – je to ve finále kontraproduktivní.“ – Adam Dostál

 
Vít Aora

EMOČNÍ OČISTA: ZAČÍNÁME UŽ BRZY!

7. dubna 2024 začne skupinový online kurz emoční očisty.

Budeme se učit lépe pracovat s emocemi a čistit usazenou emoční zátěž, která blokuje přirozený proud naší energie a radosti. Společně se s pomocí funkčních technik osvobodíme od tlaku negativity a vplujeme do větší lehkosti a pohody.

 

Chcete zjistit více a být u toho?

Všechny informace najdete zde:

Vodopád emoční očista