Zpět na blog

Zastav se, je čas zpomalit.

Na dveře klepe nový rok a ty přemýšlíš, co přinese.

Uzavírání kapitol a snění o těch nových je mým oblíbeným rituálem. Miluji období Vánoc a Nového roku pro to, jakou příležitost poskytuje. I pokud před Štědrým dnem panovala horečná atmosféra nákupů na poslední chvíli, po 24. prosinci většina lidí zpomalí a blíže se propojí se svými blízkými i svými přáními a sny

Každý rok se v tomto období zamýšlím nad tím, co jsem v uplynulém roce zažil, co jsem si uvědomil a kam jsem se posunul. Poté se v mysli přesunu k novému roku a vnímám, kterým směrem se chci ubírat.

Často mi vyhrknou slzy, když si zpětně pročítám, co jsem si na daný rok vysnil a kolik přání se opravdu naplnilo. Vstupování do nového období s jasným záměrem má obrovskou sílu.

Při tomto ročním rituálu mi pomáhá YearCompass.

EDIT: Vydal jsem Rozcestník, propracovanější průvodce novoročním rituálem. ❤️

YearCompass je krátká příručka, kterou si stahuji v PDF verzi a tisknu, čímž vzniká zhruba 22 stránkový stoh A4 papírů. Polovina z nich se týká ohlédnutí do minulosti, polovina poté snění o budoucích událostech.

Year Compass vánoční rozjímání a plánování roku 2019

Každý rok je příručka autory aktualizována a já vám rozhodně doporučuji podívat se, jak vypadá. Na výše zmíněném webu najdete zdarma ke stažení českou verzi pro rok 2020.

Pak už vám stačí jen pustit si relaxační hudbu, připravit si teplý nápoj, opustit všechna svá očekávání, vzít si k ruce svou oblíbenou propisku a s klidem v hlavě začít.

To, co díky čtyřem hodinám času pro sebe získáte, se nedá vyčíslit.

Platí univerzální princip, který říká, že to, na co se soustředíte, se manifestuje. Mluví o tom například kanadský psycholog Jordan Peterson a je to i hlavním motivem filmu The Secret, o kterém většina minimálně slyšela. Toto fungování jsem si ověřil tolikrát, že už se o něm nemusím přesvědčovat.

YearCompass je nástroj, který vám pomůže nasměrovat pozornost správným směrem.

Nebudete plánovat konkrétní události, protože nikdy nevíte, co se stane. Zaměříte se ale na to, které hodnoty chcete podporovat, v čem se zlepšovat, jaké vztahy posilovat a do kterých oblastí svého života investovat energii.

Nemám za toto doporučení žádnou provizi, koneckonců YC je ke stažení zdarma, ale zkrátka mi pomáhá natolik, že jsem o něm chtěl napsat.

Věřím, že pomůže i vám.

Připojte se k více než 5 000 odběratelům mého pátečního Mindset Newsletteru. Jednou za 14 dní získáte 5 praktických tipů pro váš seberozvoj.

optin form

Nech to jít:
3 týdny k emoční svobodě

Aktuálně můžete projít mým novým online kurzem práce s emocemi. Propustíte usazené emoce z minulosti, naučíte se zvládat emoční vlny, více přijímat sebe a své emoce a uvolníte se do života ve větší lehkosti, radosti a emoční vyrovnanosti.

Vít Aora

MINDSET NEWSLETTER

Přidejte se k více než 5 tisícům lidí a odebírejte můj 14denní páteční Mindset Newsletter. Sdílím v něm vždy 5 krátkých tipů pro nastavení mysli, zkvalitnění života a skutečné sebepoznání.

Navíc vám zdarma pošlu jednu z mých nejoblíbenějších vedených meditací Energetický restart, která vám pomůže se za 11 minut kdykoliv přeladit do klidu a pohody.

formulář