Zpět na blog

Poslouchej na Spotify
Poslouchej podcast Mindset Upgrade na Youtube
Poslouchej na Apple podcasts
Poslouchej na Google Podcasts

V roce 2018 jsem strávil 7 dní ve tmě. O své zkušenosti jsem sepsal článek Jak mě 7 dní ve tmě naučilo nicnedělání.

O dva a půl roku později sedím opět v té samé dřevěné chatce u Kutné Hory, ale tentokrát tu nejsem sám a nejsem potmě. Sedím tu s Lenčou a Tomem z lecba-tmou.cz, kteří pobyty organizují, a také se svojí přítelkyní Luci, která se ke mně připojila na stranu zvídavců-badatelů a vznikl tak rozhovor mezi osmi očima.

Pobyty ve tmě jsou skvělou příležitostí zastavit se a podívat se na svůj život z nadhledu bez shonu a “povinností'” běžného života. Mnoho lidí ve tmě zažívá transformativní zkušenosti.

Tom říká:

“Lidi zažívají spoustu věcí a nemají čas vnímat a zpracovávat, co vše se jim děje. Žijí, jako by běželi za rychlíkem. I když jsou na dovolený, pořád něco řeší. Ve tmě ale člověk nemá co řešit. Je to skutečná dovolená pro sebe, kde se rychlík zastaví, a on má čas zjistit, co si v tom rychlíku veze.”

Poslechněte si tento rozhovor a uvidíte, zda by pro vás pobyt byl nebo ne.

[04:00] Co to je pobyt ve tmě a jaké má výhody?
[06:30] Na jak dlouho jít do tmy?
[10:05] Jaká je role “průvodců” tmou?
[11:45] Jak je to s jídlem?
[13:55] Dobrá a špatná motivace pro pobyt ve tmě
[15:50] Jak probíhá komunikace s “průvodci”
[18:35] Klaustrofobie a ukázka tmy
[22:15] Kolik lidí to nedá a tmu opustí předčasně
[23:05] Halucinace a drogy
[24:35] Pro koho tma není vhodná?
[26:15] Jak si vybrat, kam do tmy
[30:05] Kolik tma stojí?
[33:25] Jak se člověk díky pobytu změní?
[35:15] Sebeléčení
[41:05] Tma v páru
[43:25] Poslední den tmy
[45:35] Do tmy v létě nebo v zimě?
[47:15] Nechat věci být
[48:15] Integrace
[51:55] Jak se přihlásit na pobyt
[54:35] Myšlenky na závěr

A jak vypadal můj osobní prožitek pobytu ve tmě? O tom si povídám mezi čtyřma očima s Luci v našem rozhovoru na Patreonu. Poslechnout si ho můžete, pokud se stanete našimi Patreon-podporovateli. Oceníte tak naši tvorbu, virtuálně nás pozvete třeba na čaj a na oplátku získáte přístup k naší další inspirativní tvorbě (rozhovory, seberozvojové tipy, partnerské i osobní výzvy atd.), kterou pro vás pravidelně a s nadšením nám vlastním připravujeme. 🙂

Líbí se vám moje tvorba?

Nově mě můžete podpořit na Patreonu a získat exkluzivní bonusy!

Jestli vás tento podcast baví a přináší vám do života hodnotu nebo jen chcete podpořit moji tvorbu, jděte na www.patreon.com/luciavita a vyberte si jednu ze tří úrovní odměn. Virtuálně tak mě a moji přítelkyni Luci pozvete na čaj a získáte bonusy, které jinde nenabízíme. 😇🍵🙏 Velké díky!

Vybrat odměnu 💎

Připojte se k více než 5 000 odběratelům mého pátečního Mindset Newsletteru. Jednou za 14 dní získáte 5 praktických tipů pro váš seberozvoj.

optin form

Nech to jít:
3 týdny k emoční svobodě

Aktuálně můžete projít mým novým online kurzem práce s emocemi. Propustíte usazené emoce z minulosti, naučíte se zvládat emoční vlny, více přijímat sebe a své emoce a uvolníte se do života ve větší lehkosti, radosti a emoční vyrovnanosti.

Vít Aora

MINDSET NEWSLETTER

Přidejte se k více než 5 tisícům lidí a odebírejte můj 14denní páteční Mindset Newsletter. Sdílím v něm vždy 5 krátkých tipů pro nastavení mysli, zkvalitnění života a skutečné sebepoznání.

Navíc vám zdarma pošlu jednu z mých nejoblíbenějších vedených meditací Energetický restart, která vám pomůže se za 11 minut kdykoliv přeladit do klidu a pohody.

formulář