Zpět na blog

Epizodu můžete poslechnout těmito způsoby:

Poslouchej na Spotify
Poslouchej podcast Mindset Upgrade na Youtube
Poslouchej na Apple podcasts
Poslouchej na Google Podcasts

Jestli na některé z platforem nemůžete novou epizodu najít, zaklikněte si odběr, ať na vás vyskočí ihned, jakmile bude k dispozici – distribuce (obzvlášť na Apple Podcasts) někdy chvíli trvá.

A o čem to dnes je?

Miky Škoda (mikyskoda.cz) je skaut, nejenom jako člen výchovné organizace, ale hlavně v roli životního průzkumníka. Je to dobrodruh, zakladatel několika vzdělávacích, dobrodružných a dobročinných projektů, horolezec a cestovatel, vesmírný nadšenec, autor knihy Můžeš podělat cokoliv a mentor v podnikání.

Miky Škoda

Snaží se učit dospělé to, co v dětství nezískali ve škole i mimo ni, a chce zajistit, aby současní a budoucí studenti podobnou službu pokud možno nikdy nepotřebovali. Sám za účelem poznání cestuje nejen po světě, ale napříč sociálními skupinami, vědními obory i způsoby obživy.

Oproti “běžnému” influencingu se Miky rozhodl své zážitky sdílet formou výzev, které lidi podstupují například skrz projekt X-Challenge.

 

🎧 V epizodě uslyšíte:

  • Proč je podle Mikyho pojem „výstup z komfortu” blbost a jak skrze dobrodružství poznávat sám sebe
  • Síla komunity a skaut pro dospělé
  • Co nás ve škole nenaučili
  • O klidu a smrti
  • Tvoření z inspirace
  • Zkušenosti ze tmy
  • Vesmír a technologie – kde budeme za desítky a stovky let?
  • „Zachraňování“ planety a hledání svého přínosu
  • Věda versus spiritualita
  • Jak poznávat svět pomocí mikrodobrodružství – s ranečkem na víkend, přespání za pecí a 10 km přímou čarou
  • Projekt X-Challenge
  • Akce Objev Česko – dobrodružství za vašimi dveřmi

Přeji vám dobrodružný poslech! 🙏

„Co nám ve škole neřekli? Že v dospělém životě není žádný hodnotitel, který by ti řekl, že jsi uspěl nebo neuspěl. Je na tobě, jaké je tvé měřítko a jak se hodnotíš. A druhá věc, kterou mi neřekli, je ta, že bych měl více času věnovat svému naslouchání, co já chci dělat, než jen poslouchat fakta z okolí. Ty jsou taky zajímavý, ale měl bych hledat to vyvážení, dát důraz na svoji osobnost.“ – Miky Škoda

„Nechtěl bych, pokud existuje něco po životě, abych pak byl překvapenej, že jsem něco nedokončil nebo neuzavřel. Samozřejmě někde na tý cestě umřu, věci budou nedokončený a neuzavřený, ale nechci z toho být překvapenej nebo smutnej, prostě tady nejsme na furt.“ – Miky Škoda

 

Líbí se vám moje tvorba?

Nově mě můžete podpořit na Patreonu a získat exkluzivní bonusy!

Jestli vás tento podcast baví a přináší vám do života hodnotu nebo jen chcete podpořit moji tvorbu, jděte na www.patreon.com/luciavita a vyberte si jednu ze tří úrovní odměn. Virtuálně tak mě a moji přítelkyni Luci pozvete na čaj a získáte bonusy, které jinde nenabízíme. 😇🍵🙏 Velké díky!

Vybrat odměnu 💎

Připojte se k více než 5 000 odběratelům mého pátečního Mindset Newsletteru. Jednou za 14 dní získáte 5 praktických tipů pro váš seberozvoj.

optin form

Nech to jít:
3 týdny k emoční svobodě

Aktuálně můžete projít mým novým online kurzem práce s emocemi. Propustíte usazené emoce z minulosti, naučíte se zvládat emoční vlny, více přijímat sebe a své emoce a uvolníte se do života ve větší lehkosti, radosti a emoční vyrovnanosti.

Vít Aora

MINDSET NEWSLETTER

Přidejte se k více než 5 tisícům lidí a odebírejte můj 14denní páteční Mindset Newsletter. Sdílím v něm vždy 5 krátkých tipů pro nastavení mysli, zkvalitnění života a skutečné sebepoznání.

Navíc vám zdarma pošlu jednu z mých nejoblíbenějších vedených meditací Energetický restart, která vám pomůže se za 11 minut kdykoliv přeladit do klidu a pohody.

formulář