Zpět na blog

Epizodu podcastu si můžete poslechnout těmito způsoby:

Poslouchej na Spotify
Poslouchej podcast Mindset Upgrade na Youtube
Poslouchej na Apple podcasts
Poslouchej na Google Podcasts

Spousta lidí se v životě cítí ztraceně. My ale věříme, že každý může najít svoji jedinečnou životní cestu, se kterou je plně v souladu, a touto cestou se vydat. Nahráváme rozhovory s lidmi, kteří nás inspirují přemýšlet o věcech jinak, než je běžné, a žít podle svých vlastních hodnot. Já jsem Vít Aora, moje žena je Lucie Aora a vítáme vás v podcastu Svojí cestou!

A o čem to dnes je?

​Co se o sobě dozvíme, když strávíme 10 dní v tichu?

Jak náš život změní 100 hodin meditace v 10 dnech?

Dnešní díl je speciální, protože si v něm povídáme jen spolu s Luci.

Nahrávali jsme ho už před více než rokem pro naše podporovatele na portálu Patreon, kterému se už ale nevěnujeme, a tak jsme tento rozhovor chtěli publikovat veřejně, ať může inspirovat více lidí.

Přestože už tedy tento rozhovor oslavil roční výročí, je stále velmi aktuální. 10denní Vipassana meditační retreaty totiž nadále probíhají po celém světě. I vy se jich můžete zúčastnit! 🙂

A o co tedy jde?

To uslyšíte v rozhovoru. 🙂 Ve zkratce jde o velmi (velmi!) intenzivní meditační ústraní, kde se 10 dní nemluví a každý den více než 10 hodin medituje.

Byla to jedna z mých nejnáročnějších životních zkušeností, která mi změnila pohled na svět.

O této zkušenosti jsem také sepsal celý podrobný článek: 100 hodin meditace v 10 nejtěžších dnech mého života. O čem je Vipassana?

V rozhovoru si povídáme dopodrobna o tom:

  • co je to Vipassana
  • jaký byl můj prožitek na tomto retreatu
  • co mi to přineslo do života
  • a jestli byste do toho měli jít i vy

Přejeme vám inspirativní poslech!

P.S. Pokud byste se chtěli do světa meditace ponořit spíše více pozvolna, tak si můžete pořídit moji knihu Detox hlavy, kde popisuji, jak s meditací hezky prakticky začít.

Ke knize navíc nově zdarma dostanete i 2 audionahrávky základních vedených meditací, takže se do toho budete moct pustit třeba už hned dnes.

Připojte se k více než 5 000 odběratelům mého pátečního Mindset Newsletteru. Jednou za 14 dní získáte 5 praktických tipů pro váš seberozvoj.

optin form

Nech to jít:
3 týdny k emoční svobodě

Aktuálně můžete projít mým novým online kurzem práce s emocemi. Propustíte usazené emoce z minulosti, naučíte se zvládat emoční vlny, více přijímat sebe a své emoce a uvolníte se do života ve větší lehkosti, radosti a emoční vyrovnanosti.

Vít Aora

MINDSET NEWSLETTER

Přidejte se k více než 5 tisícům lidí a odebírejte můj 14denní páteční Mindset Newsletter. Sdílím v něm vždy 5 krátkých tipů pro nastavení mysli, zkvalitnění života a skutečné sebepoznání.

Navíc vám zdarma pošlu jednu z mých nejoblíbenějších vedených meditací Energetický restart, která vám pomůže se za 11 minut kdykoliv přeladit do klidu a pohody.

formulář